ORANGES

"Bila kau nak jadi berani ni ?"

16 comments


menerima kunjungan daripada sanak saudara , rakan taulan untuk datang ke rumah pada hari perayaan lebih-lebih lagi Hari Raya Aidilfitri itu adalah perkara yang paling biasa .. (sila baca dengan sekali nafas saja)

jadi , fenomena tu aku dah alami juga lah .. asyik aku satu keluarga saja ziarah rumah orang , jadi mereka membuat kunjungan balas .. ok , tak kisah .. sebab memang nak kasi habis duit raya (kononnya) ..

saja nak show off baju raya sekali ..

bila mereka datang , perkara yang pasti dibuat .. show off kucing aku yang seekor tu .. ya lah , kucing aku jenis terperap dalam rumah .. mana keluar , bunyi motor dan kereta saja pun dah menggetarkan ekornya .. eh ?

agaknya tuan sendiri yang tengok setiap hari memang nampak kecil agaknya ? orang lain cakap Awi ni besar .. yang pasti kucing aku tak suka orang datang (baca : takut) , dan yang menjadi mangsa cakar adalah aku sekeluarga ..


okay , nama kucing aku Awi .. mungkin inspirasi daripada nama penyanyi rock , abah aku lah ni yang berkenan sangat dengan nama tu .. dan memang kucing yang bising , ikut mood dan timing nya ..

agaknya bilalah kucing aku ni nak peramah dengan orang lain ? nenek aku sendiri yang datang ke rumah pun nak ambil masa untuk mengecam dan menghilangkan rasa takut dalam diri tu .. *sigh*



notakaki:
koleksi duit raya dah guna .. kehkeh ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

16 .16kg daun berguguran:

al_hakim said...

mane bju raya kucing?hehe

hira said...

tea, tembamnya kucing teaaaaa.. geram! hahaha :D dapat dekat saya, memang habis la. hoho

.*.WiE.*. said...

comel nya tuan kucing.. eh.. comelnya kucing awak.. hehe.. selamat berkenalan dan selamat hari raya..

Tea Dno said...

@al_hakim
alahai.. kucing dapat rantai baru je.. kehkehkeh..

Tea Dno said...

@hira
amik amik.. garang ohh dia ni.. haha..

kotak bulat said...

bj raya meriah.. hehehe .. ayu je nmpk

Bro ahmad said...

selamat hari raya kat kucing Tea.. cantik la baju Tea.

Tea Dno said...

@.*.WiE.*.
ehh? hahaha.. selamat berkenalan dan selamat hari raya.. :D

Tea Dno said...

@kotak bulat
meriah sangat ke? hihi..

Tea Dno said...

@Bro ahmad
aa, nanti tea sampaikan salam kat kucing ye.. ==,

H.J said...

awi rock..haha..tuan dia mesti rock macam awi..haha

EhanPean said...

eh eh.. macam kenal je.. :P

siti kektus said...

eceh, kemain ayu tuan si awi tu. wewiitt. ;)

Ezad Skytech said...

kucing tu tak buatkan baju raya ke tea..? heee~

EYFAalias said...

awi? ahahaha. tak glamer la! :P

iPai said...

duit raya pun dah guna ? beli hape tuh ? hehe

kucing mmg satu benda yang menarik untuk ditunjuk .. hhehhe