ORANGES

Kehidupan sekarang bukan kehidupan dulu ..

10 comments


kehidupan di sesebuah tempat sangat berbeza .. macam mana kita mahu mencorakkannya , kita sendiri yang tentukan .. dan kehidupan sekarang dengan kehidupan yang dahulu memang sangat jauh berbeza ..

sangkaan kehidupan di matrikulasi sama saja di universiti amatlah menyimpang jauh .. kerana dua alam ini sangat berbeza .. nak compare dengan sekolah , lagilah tak boleh banding .. maaf , aku tak jatuhkan sesiapa pun ..

di universiti , macam-macam orang kita bergaul dalam sehari-hari .. dulunya dalam satu kelas rakan semua sebaya saja .. sekarang , lebih berusia pun ada .. kita harus pandai hormat orang tapi tak bererti yang tua boleh berlagak ..

penubuhan geng-geng macam tak perlu sebab di sini saja aku dah lihat betapa orang pentingkan diri sendiri demi mencapai matlamat hidup sendiri .. termasuk aku , kalau nak berkepit dengan kawan ikut masalah juga ..

haluan sendiri perlu ada , kalau tak sampai bila nak berdikari .. pergi sana sini asyik nak orang lain temankan saja , sudahnya nanti apabila keseorangan apa-apa pun tak reti nak buat .. kawan ni masa senang saja babe ..

dan lagi , agak-agak yang mana datang dari kampung tu .. jaga sikit kelakuan , tak perlulah nak culture shock sangat .. ingatlah , yang anda ni datang masuk belajar ke pekan saja bukannya bandar besar pun ..



notakaki:
get ready , kelas pukul 4 ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

10 .16kg daun berguguran:

siti kektus said...

hehehe. tak pe tea. pelan2 saja. lama2 nanti biasa lah dengan suasana baru kan? ;)



owh, pukul 4? kelas ke? sama lah kite. hihiih ;p

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

klu setakat ke uthm parit rja tu insyaAllah x de culture shock sgt la kot.hahaha ;)

iPai said...

hee .. all the best tea .. memang alam universiti best ... akan ada suka dan duka ..

yg pergi saudi tuh, dalam minggu depan lepas konvo

Niena Pengembara Ilahi said...

:D

NasZ said...

takpe2. pelan2 adapt dengan suasana baru. saya pun macam tu gak dulu.

MOHD NASER.com

L said...

ak sokong... jgn terlalu bgantung dgn org lain... independent seket..

dah smyg belom??
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/6-jahanam-1.html

Anyyss Shuhaimi said...

hmmm...so true..sampaikan nak masuk persatuan pun,nak ada kawan2 gak dlm tuh..kalau takde kawan,tak aktif la? aish..

iPai said...

bz ye tea !!

abglan said...

he he.. kuatkan semangat Tea, kalau tak boleh kuatkan makan jelah

Nida said...

As-salam...

Betul tu.. jadi sendiri, jangan cuba jadi orang lain dan culture shock.. yg penting niat utk belajar dan berjaya... :)