ORANGES

Kalau dah jodoh , aku terima saja ..

20 comments


bila berbicara dengan seseorang yang dikenali (sila jauhkan diri dari stranger) , mereka pasti bertanyakan aku .. "Apa ciri-ciri bakal suami kau ?" atau pun , "Kau minat lelaki macam artis mana ya untuk dibuat teman hidup ?"

err .. lelaki ni boncet kah ?

err .. dulu budak-budak , sekarang rasa macam dah tua sebab pergi kedai banyak orang panggil aku kakak .. jadi , pegangan untuk mencari seorang lelaki tu dah banyak jugalah berubah .. ya lah , teman hidup tu bhaiiii ..

kalau tetiba rasa serius time tu ,

# agama kena jaga , boleh bimbing aku nanti
# aku nak lelaki yang hormat kepada kedua-dua orang tua aku
# haruslah pandai bertolak-ansur bila ada masalah
# bekerjaya tetap , aku tak mahu makan batu , tanah , etc.
# paras rupa sederhana tak payah nak plastik sangat
# boleh setia pada yang satu
# jadilah ketua keluarga yang bertanggungjawab
# tak tinggalkan aku sesuka hati macam tukar baju

tak payah nak memilih sangat , muka handsome macam retiss , duit banyak macam jutawan tu semua .. nanti ada saja yang tak bahagianya .. yang penting sama-sama pandai menjaga sesuatu hubungan dah cukup ..

bersederhana itu kan lebih baik .. diri aku sendiri bukan sempurna nak itu , nak ini .. cerita soal kahwin saja , kadang-kadang dah buat aku rasa takut .. tanggungjawab dalam sesebuah perkahwinan itu sangat besar ..

setakat cakap nak kahwin , tapi habuk pun tak ada tak guna juga ..



notakaki:
aku ada azam baru .. doakan aku yang terbaik .. :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

20 .16kg daun berguguran:

Mr.Baiz said...

i like..hehe

Bro ahmad said...

tea tak milih jodoh ehh..terima seadanya..semoga tea dapat yang terbaik....:)

Ezy Chiaki said...

betol2..
taste jgn tinggi sgt..
hehee

deeyamorten said...

eh sukalah nyah entry ni :)

good luck tea !! ^__________^

hira said...

hehe :D saya pun dah simpan azam untuk tunaikan satu kewajipan yang satu tu. harap-harap berjaya. saya doakan tea pun berjaya. aminnnn :)

h A n Y S said...

bila dah rasa2 umur sesuai utk bekahwin ni, kita lbh mencari 'suami' dari 'teman lelaki' kan..

sergeant keroro said...

nak kawen memang besar tanggungjawab :)

shaliza khairi said...

selamat dengan azam baru awak. hee~

siti kektus said...

nak cari suami, mestilah yang terbaik kan. ;)





eceh, azam ape itu? ;)

Tea Dno said...

@Mr.Baiz
tenkiu.. :D

Tea Dno said...

@Bro ahmad
Insyaallah..

Tea Dno said...

@Ezy Chiaki
tahu takpe.. nanti sume tak dapat.. huhu..

Tea Dno said...

@deeyamorten
thanks deeya.. :)

Tea Dno said...

@hira
sama2 lah berjaya hendaknya.. :D

Tea Dno said...

@h A n Y S
tahu takpe.. agak2 dah boleh berfikir matang boleh lah.. :)

Tea Dno said...

@sergeant keroro
memang pun, bukan benda main..

Tea Dno said...

@shaliza khairi
terima kasih ye.. :D

Tea Dno said...

@siti kektus
yup, itu betul.. :)

mana leh kasi tau.. ;p

abglan said...

Bagus ciri-ciri tue, pilih tetap kena pilih, cari tetap kena cari. Nak cari laki, bukan sama macam nak cari ikan kat pasar... tapis lak baik-baik.

Cerita Siti Aisyah meng'usya Nabi Muhammad S.A.W, beliau melantik org suruhannya meneliti peribadi Nabi ketika sama-sama mengembara berniaga utk jd calon suami.

iPai said...

tea !!! tea dah nak masuk U , kenapa cerita pasal kawin !!! hehehe

study kasi abes dulu .. then cari kerja elok2, supaya leh berbakti kepada ibu bapa