ORANGES

49 days ke scheduler ?

2 comments
petang2 camni dah tak dapat tido , tak tau sebab ape . mungkin sebab ngadap lappy banyak sangat kot . mak sronok la , tido kat bilik aku yang sejuk itu . kehkeh . aa , taknak cite banyak . aku nak buat review pasal cite 49 days yang aku dah habis tengok . walaupun kat ONE TV tak habis lagi siarannye .

cite 49 DAYS ni pasal sorang girl named Shin Ji Hyun . she got into an accident and comma . she is given 49 days by a scheduler to get her alive again . dia memang berjaya lah dapatkan 3 airmata yang sepatutnya , tu pun tatkala dia dah nak give up .

dalam journey dia yang 49 hari tu , dia tau erti kehidupan sebenar dan dia rase thankful lah sebab dia tak mati dalam keadaan di mane dia jalani a fake life sebelum ni . Kang Min-ho , tunangnye sebenarnye jahat . dah komplot ngan makwenye , Shin In Jung yang juga merupakan kawan baik si Ji Hyun tu serta secretary Shin Il Shik , bapak Ji Hyun . ish3 . kejam sungguh laa .

orang yang dah donate airmata kat Ji Hyun ni . first skali , first love si Ji Hyun ni . memang dah lame dia suka kat Ji Hyun , tapi dari skolah tak penah lah nak admit . asik dok tease je kat girl ni . named Han Kang . 2nd , So Yi Kyung . orang yang Ji Hyun pinjam badan untuk journey yang 49 hari tu . 3rd , Seo Woo . kawan baik si Ji Hyun ni jugaklah . dia je yang tak belot . kawan dan tunang sendiri , hampeh nak mati . cewahh . aku pulak yang emo . HUHU .

alah , nak tau lagi . gi tengok sendiri lah . kat www.dramacrazy.net . sebenarnye , mula2 memang lah aku tertarik kat cite ni sendiri . bila2 dah lame2 , baru aku sedar yang aku minat kat scheduler (So Yi Soo) ni . atau real name kat dunia realiti , Jung Il Woo . bagi aku dia ni sangatlah cute . HEHE . dan , dia jugak merupakan best friend si Lee Min Ho . alamak , Min Ho oppa ! sorang handsome , sorang cute lah .




Jung Il Woo ni pun ade nyanyi dalam cite ni . memang suara dia sendiri . tajuk lagu ? Puppet/Scarecrow . alahai , lagu pun dah la sweet bila dipapar dalam cite ni kat part yang sedih2 . huuu .




cute , memang cute . haha . aku ni suke 49 days ke scheduler ? scheduler lah . Ji Hyun (Nam Gyu Ri) tu bukan aku suke sangat pun . aku lagi suka Song Yi Kyung/Shin Ji Min (Lee Yo Won) . dia cantik walaupun usia dah banyak . eh taknak , taknak . Jung Il Woo jugak lah . HAHA .

jadi , ayuhlah habiskan drama Secret Garden yang tak habis2 lagi aku tengok dari berdekad yang lalu . OK , tipu !
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 .16kg daun berguguran:

azizie.com said...

i also follow this series :) mmg best

Fie aka Tea said...

wah, ade geng laa! :D