ORANGES

langit tak selalunya cerah

5 comments


kadang2 dalam hidup ni, bukan semua masalah boleh kita share kat orang lain.
kadang2 masalah yang membebankan kita tu sebenarnya mudah je jalan penyelesaiannya.
kadang2 jalan penyelesaian tu kita dah nampak, tapi kita still nak tercari2, macam orang buta.
kadang2 dalam kita tercari2 tu, kita akan dirumitkan lagi dengan hal yang lain.
akhirnya, kita sendiri makin buntu, kelam. tak tau jalan mana yang terbaik harus kita pilih.




: pape pun, jangan terlalu ikut kata hati. nanti merana dua2 pihak.
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

5 .16kg daun berguguran:

mytafa said...

betul, jgn ikut kata hati...tapi bila time kita rasakan masalah tu tak dpt share ngan org lain, time tu la motivasi diri kena kuat, klu tak...parah nt...huhu

Fie aka Tea said...

btol2. pnh rase cmtu, bile smgt xde. mule la nk buat benda bukan2. T____T

mrWann said...

bleh nk ikot kata ati..tp kne pkir tuk mse akn dtg lak..tkot t'mkn diri sndri..
nk share ngn org len bley je..kne pndai arr cari org yg memahami n d'percayai..

missiesya said...

btul tu...maybe sometime kita perlu pikir selesai masalh tu gan pastikan kedua2 pihak x rasa sakit ati...

Fie aka Tea said...

mr wann

btul2. tp nak ikut kate hati kene berpada2.




missiesya

yup, tp susah oo. kadang2 emosi, keegoan menghalang. hmm.