ORANGES

Dah namanya manusia , memang macam tu lah ..

8 comments


siapa suka kepada bunyi bising ?

aku tak suka dan aku suka .. tengok perkara itu perkara apa lah .. bukan semua benda kita boleh bising , dan bukan semua benda juga kita harus senyap .. yang penting , masing-masing kena berpada-pada ..

aku sangat tak boleh time study , ada bunyi bising yang maha dahsyat .. aku rasa macam "UHH .. what the hell ?" some kind of that lah .. time study , fokus je lah dekat study tu .. ni lagi mahu haru sana-sini ..

kalau setakat buka lagu yang jenis slow , nyaman je halwa telinga dengar okay lagi .. kalau dah sampai tahap rock keras tu aku memang tak boleh handle .. mahu juga aku headbanging dekat kepala mereka ni nanti ..


ye , memang ada orang yang boleh study dengan bunyi bising .. tapi tidak aku .. so , aku mesti jauhkan diri kalau diorang tak jauhkan diri daripada aku time tu .. nak bercakap pun nada suara tu beragak lah ..

rasanya tempat paling sesuai nak bising dekat disko , game arcade , shopping mall ke .. dalam panggung wayang , dewan kuliah , hospital .. itu bukanlah tempat untuk anda buat bising okay .. harap maklum ..

bila dah waktu malam tu , sepatutnya dah jadi waktu orang normal untuk tidur .. memang tak patutlah burung hantu (baca : orang tak reti tidur) untuk bising sesuka hati ye .. fikir orang lain sama dengan fikir diri sendiri ..

masing-masing dah besar panjang , bila dikata budak kecil nanti marah pula .. tapi , perangai still macam tu juga kan .. haihh .. aku ni mengata orang boleh tahan juga , walhal kekadang diri lagi teruk ..



notakaki:
aku nak duduk rumah sewa tahun depan .. haha ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 .16kg daun berguguran:

Ezad Skytech said...

ezad pun kalau nak study tu suasana kena senyap je..baru boleh fokus..:D

Ezad Skytech said...

kalau tak mmg satu apa pun tak masuk dalam kepala ni apa yang di study tu tea...hee~

SoLy SoLicious said...

kalo melalak buat bsing sore sdp xpe gak kn..haishh...xde smgt kejiranan la depa tu...

Mya said...

betul tu. manusia ni mcm2 ragam.

NasZ said...

kena awal ramadhan dulu. ada orang main mercun, bising sangat. tension betul.

MOHD NASER.com

Bro ahmad said...

teo ko ketuk je kepala diorang tu dengan tukul besi..bro sokong 100 persen

lieynanilaz said...

saya plak kalau study kena dengar radio...kalau sunyi jerk mau ada perasaan lain macam...hoho..

siti kektus said...

kadang2 pon rasa macam nak datang dekat orang yg buat bising tu, pastu tampar laju2. tp apakan daya, diri tak mampu. ;(