ORANGES

Suruh jadi outsiders tak mahu pula ..

8 comments


sepanjang berada di kolej kediaman:

-students ni merungut tentang ketiadaan tiket bas untuk pulang ke kampung .. lepas tu , salahkan kolej .. eh , rasanya itu silap korang bila tak ada inisiatif nak pergi cari tiket tu awal-awal .. dah tahu duduk jauh kan ?

-students mengadu masalah bus driver .. aku tak pernah pula kena .. setakat ni naik turun bas , ucap 'TERIMA KASIH' mereka baik je .. agaknya korang yang kurang adab dengan driver tu sampaikan mereka protes ?

-students membebel bila dipanggil turun dalam jangka masa 10-15 minit untuk sampaikan pengumuman .. kejap je tu ..korang mesti tak pernah fikir kami yang pegang jawatan ni tidur pukul berapa kan ? korang sajalah manusia ..

-students protes tentang peraturan yang terdapat dalam kolej kediaman .. hmmm , ini universiti lah sayang .. mana-mana tempat pun lebih kurang sama .. so , kenapa perlu pertikaikan ? kalau korang ikut tak ada hal punya ..

*
*
*

korang bising untuk macam-macam benda .. tapi , bila ditanya masing-masing nak duduk dalam kolej untuk next year .. better je lah korang duduk dekat luar kalau nak bebas yang melampau semua tu ..

aku memanglah tak kisah pun kalau tak dapat duduk kolej next year (aku nak duduk luar) , sebab ikutkan aku lagi banyak ragam dari korang semua tapi beragak juga kalau nak membebel tak tentu arah ..

Gemilang Perwira pun tak hafal , lagi mahu condemn macam-macam .. kasihanlah korang ni semua ..



notakaki:
life aku agak busy untuk 2 minggu mendatang ni ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 .16kg daun berguguran:

emy|farid said...

banyak manusia mcm tu, nak jimat kos la tu duk dlm kolej je

Niena Pengembara Ilahi said...

hmm dok luar lgi best kot

NasZ said...

biasalah tu. cakap tak reti fikir dulu.

MOHD NASER.com

H.J said...

haha..biasala tu..anak orang kaya kot.haha..lama jugak tak singgah sini..haha

SoLy SoLicious said...

xpernah pun mengomel..terima seadanya..heeee

Bro ahmad said...

ngadu la kt ketua pelajar yea huhh..daa politik pulak nnti

siti kektus said...

yg reti membebel saja tu, cmpak laut kasi jos makan.

Nida said...

Inulah manusia sentiasa ada yang tak puas.. sukar nak bersyukur, pastu suka salahkan org lain... hmmmm