ORANGES

Perempuan dan kisahnya ..

16 comments


pernah duduk asrama ? ramai di antara korang mesti pernah duduk asrama punya .. kalau bukan sekolah , time matriks ke , masa zaman kegemilangan universiti ke .. tak pun , asrama tempat kerja .. still , namanya asrama juga kan ?

okay , setakat ni aku tak pernah lagi tengok lelaki perempuan sebilik asrama ..

kalau dah namanya perempuan kan , mesti orang selalu ingat perempuan ni pembersih je .. tak macam lelaki lah , apa lah .. lelaki serabai lah , comotlah .. okay , korang memang silap kalau sampai dah fikir macam tu sekali ..

perempuan ni seperti biasa .. unexpected .. lelaki kebanyakannya kita boleh predict diorang macam mana .. (yeke ? abaikan) so , perempuan ni pun perangai macam-macam .. mana yang okay tu okay lah .. mana yang sebaliknya tu ?

mungkin diorang ni luar bilik nampak macam neat sangat .. kotor sikit pun tak boleh .. aiskrim tumpah kat baju sampai terpekik terlolong .. tapi lain pula kalau dekat bilik .. tempat dia yang paling tak terurus .. dah macam tongkang pecah ..

dan dah dilahirkan sebagai perempuan , wajib jaga kebersihan diri secukupnya .. dari luar sampai ke dalam .. setakat luar wangi dalam busuk tak guna bhai .. pergi kelas sembur perfume , rupanya kat bilik nak mandi sekali sehari pun payah ..


bilik air yang guna bersama tu , tolonglah cuci sekali ye .. agak-agak rambut macam panjang sangat tu , asyik keguguran je .. dah usai mandi tu silalah kutip .. orang lain nak kutipkan , bayar yuran pun sama je semua rasanya ..

eh , eh .. dah macam luahan perasaan pula rasanya ..

lagi satu hal perempuan ni , benda yang dipakai dalam sebulan tu .. dah habis pakai , cuci .. lepas tu , sila campak dalam tong sampah .. bukan pergi flush dalam jamban , then jamban tersumbat nak marah-marah .. walhal salah sendiri ..

dan tong sampah dalam bilik khusus untuk sampah kering ye kakak-kakak semua .. macam sampah makanan tu , buang je lah kat tong sampah gedabak yang ada di luar .. ke sanggup korang tidur dengan bau yang tak enak tu ye ?

so , perempuan bukan semuanya perfect ..

dan aku dah memang sedia maklum dengan perangai perempuan dari tempat-tempat tertentu memang kurang dalam penjagaan diri .. yucks , geli okay .. ingat , korang tu perempuan .. lelaki senang je nak jaga atas bawah luar dalam ..

kbai ~



notakaki:
kalau terasa , koranglah tu ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

16 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

;)

Yumida said...

berapi gak jumpe org cm 2 erk...hihi..kasi test ayat power sket..

sergeant keroro said...

untung jadi laki, hehe :P

siti kektus said...

part yg suka sumbat dalm lubang tandas tu mmg tak leh blah. dari zaman sekolah menengah dulu, masalah ni selalu je jadi. padahal bukan takde tong dia. suka sangat nak simbat dalam lubang jamban tu ha.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
err..senyum je ke..

Tea Dno said...

@Yumida
mmg suka lah kan kena ayat power dr tea..mulut tea skg dh pndai main laser..haha..

Tea Dno said...

@sergeant keroro
itulah kan..kalau prob pun ke lain je kan..lalala..;p

Tea Dno said...

@siti kektus
suka kawan dgn syaitan..tu lah..huhu..

NasZ said...

tea gigit je dorang tu. pastu kasi warning dengan muka bengis. mesti dorang tak berani dah.

MOHD NASER.com

aimie amalina said...

huhuhu
kekadang tu segan gak
malu saya
dah la pompuan
buang tuala tu rata riti
aiyoooooo

Mya said...

xpenah duk asrama. hee

Tea Dno said...

@NasZ
haha tak beragak sampai nak gigit tu..--,

Tea Dno said...

@aimie amalina
memang la pun..dah kita sendiri pun perempuan..huhuhu..ape la nak jadi diorang ni..

Tea Dno said...

@Mya
alhamdulillah..hahaha..

Golden Rose said...

pernah mengalami pengalaman ni masa belajar dulu...geli sgt nak kongsi bilik air dgn diaorg ni...paling tensi bila asyik kita je yg basuh bilik air sdgkan awal2 dah buat jadual...

Tea Dno said...

@Golden Rose
apa nak buat kalau dah pengotornya lain macam..huhuhuu..