ORANGES

Bye bye braces.

2 comments

Assalamualaikum.

Ha, it is almost a week aku buka braces. Quite a new happy story right? Haha. Happy untuk diri sendiri lah. 2 tahun juga pakai braces untuk bagi alignment gigi jadi cantik. Sebab nak gigi cantik okay. Orangnya masih juga tak cantik. Huhu tak baik mengutuk, ciptaan Tuhan semua ni. Erm.

Now convert to retainer pula. Kena pakai 24/7 untuk jangka masa lebih kurang setahun ni. Selepas tu, boleh pakai retainer pada waktu malam je. Masih juga kena pakai setiap hari. By the way, retainer dah patah ni. Baru je seminggu,  ganas kan? Next appointment, next month.

Bye bye braces, welcome retainer. Hi new teeth. Hopefully maintain macam ni sampai bila-bila. Disiplin kena tinggi. Huhuhu. Jom layan Istanbul Aku Datang kejap. Lepas ni terus tidur. Esok pagi-pagi ade kelas. Bukan nak study. Cet. Dasar budak pemalas.

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 .16kg daun berguguran:

zila manaf said...

pe rasanya pakai? any tips hehe

Tea Dno said...

Biasa je kot. Kadang2 rasa macam comel. Hahaha. Takde pape pun lah yang nak ditakutkan ngan braces. Ramai takut nak pakai kononnya sebab sakitlah apelah. Yang penting diri sendiri je nak kena kuat.