ORANGES

Aktiviti di rumah sepanjang cuti.

3 comments


memasak, tu aktiviti di rumah sepanjang cuti. cuti, cuti. seminggu je cuti aku. takde lama mananya. tapi cuti itu bagi nikmat dalam hidup aku ni. susah nak dapat cuti penuh sejak ada kerjaya tambahan dekat UTHM tu.


buat popcorn. first time dalam hidup aku, dah menginjak umur 19 tahun lebih lebih ni. kaler memang tak kuning macam beli kat panggung tu sebab aku tak letak pewarna tu. tapi aku leh guarantee kat uols rasanya. aku guna golden syrup untuk perisa manis tu.


coklat. buat perisa atas oren, bawah coklat. tak susah pun buat coklat ni. takkan nak ajar kot? tak perlu, kan. boleh pejam mata buat coklat ni. (berlagak jap) modal pun tak banyak. lagi jimat dari beli coklat mahal-mahal kat kedai.


begedil daging. baru buat hari rabu lepas. minta permission kat mummy aku yang aku nak buat sendiri benda ni. and I did it. aku lenyek bahan-bahan tu semua, aku yang celupkan ke dalam telur and aku goreng. my fav! kalau jual laku tak ni?

ada 1 je lagi yang aku tak dapat nak buat cuti ni. kek batik marie. malas nak beli bahan. kek orang malas, tapi bahan-bahannya tu boleh buat aku tersedak. yang mahal-mahal je semua. dah lah bajet tak berapa nak ada.

asyik tunggu orang sponsor je ni. by the way, esok Ahad kan? dah nak kena balik ke UTHM tercinta tu. Isnin dah start kuliah and Selasa, hari yang terrible bagi aku rasanya. damn. hell gila rasa.


Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

3 .16kg daun berguguran:

Ini Kisah Tia said...

wahh! rajin tea men masak2 .. hehe .. Tia duk saja2 dekat rumah .. bosan kut ..

Ini Kisah Tia said...

eajin tea kan .. Tia tak watpe dekat rumah masa cuti ni .. duk melangut depan laptop aje. hehe

siti kektus said...

Wewit. Memasak seh. Da nak kawen le tu. Nanti buatkan la begedil semangkuk ea. :)