ORANGES

Kalau aku dalam kesusahan.

5 comments


memang susah nak dapatkan pertolongan daripada orang. lebih-lebih lagi insan yang bernama KAWAN ni. tu sebablah adanya pepatah yang menyebut KAWAN MAKAN KAWAN. kan?

biasanya kawan yang memang sekadar kawan, datang bertepek time kita ni senang, berduit, berharta. tapi bila susah, aku guarantee kat you guys, yang mereka tu akan bertempiaran menyorokkan muka memasing.

tak percaya?

aku dah ada pengalaman dengan pelbagai jenis ragam manusia yang bernama kawan ni sepanjang aku hidup menghampiri 20 tahun ni. jadi, kawan yang betul-betul rapat tu memang tak ada dalam istilah hidup aku dah.

nak kawan, kawan je lah. tapi ada masanya kita ni terutamanya aku, kenalah berwaspada dan haruslah pentingkan diri sendiri. sejak dua menjak ni, aku dapat rasakan orang tertentu nak rapat dengan aku.

itu semua, sekadar nak tumpang kesenangan aku. esok, esok kalau aku dalam kesusahan, mereka nak tolong ke? aku tak rasa macam tu pun. memang tak elok syak wasangka pada orang, tapi itulah realiti.

so, face and accept it. hopefully you guys have a great day. :)
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

5 .16kg daun berguguran:

Diyana Norman said...

setakat ni... my frens kat u ni lah plg awesome.. kwn time susah dan senang. time sakit time sihat. syg dorg sangat2.

Fendy said...

sabar je la manusia yg xmenghargai....

Abg Stalker said...

lg2 sbb tea da bwk kete.nk tumpang semangkuk r tuu..cis,abg mengapi2kn lg.hahah

siti kektus said...

sabar je lah tea. sampai masa sedar lah tu dorang. yg kawan ni ni penting time susah senang. :)

Faidhatul Arfah said...

sabar sayang :)