ORANGES

Duit LOAN.

8 comments


okay, sudah hari kedua pun setelah result exam keluar. tapi, bebudak uni ni masih lagi tak reda lagi keadaannya. dah bangga, sedih, gembira, kecewa dengan result memasing. timbul pula persoalan yang baru.

LOAN.

mereka dah mempersoalkan bila nak masuknya duit itu, duit ini. termasuk aku juga. ya, duit itu penting. banyak nak kena guna dalam kehidupan seharian. siapa-siapa yang jimat dalam bab makan, bolehlah RM5 je sehari.

tapi kemungkinan itu sangat tipislah aku rasa. RM5 sehari untuk makan, memang sikit sangatlah dapat. barang semakin mahal. dan makanan semakin tidak sedap. HAHA. sorry, aku memang banyak songeh bab camni.

okay, gambar tak ada kaitan pun.

tapi, THOSE WHO INVOLVED IN THIS CASE.

bawa-bawalah bersabar. sebab duit loan itu pasti masuk. as long as kita punya result itu okay kan. duit tu tak lari, mesti datang kat kita juga. takut kita je yang lari masa nak bayar semula tu, nanti.

by the way, anda ada info apa-apa tak pasal scholarship buat masa sekarang ni?
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 .16kg daun berguguran:

azam said...

amik loan jgn lupa bayar,...hutang tetap hutang

Diyana Norman said...

sy pn tnggu loan huhu

Ezad Skytech said...

yup..betul tu tea...dulu masa belajar...RM5 sehari hanya untuk makan..mmg tak dapat la..paling kurang pun RM10 sehari...kalau tak makan..susah pulak kan...

Zahirah Dzulkifli said...

Scholarship tak ada lagi. Kalau result bagus, apply je JPA. Saya tahu pasal Pinjaman K. Selangor je. Hahaha. Tu pun nak tamat tempoh dah pun

Tea Dno said...

@Zahirah Dzulkifli tapi itulah, JPA pun tak buka lagi rasanya. errr. macam JPA nak terima lak kita ni hah. selangor. emm. boleh ke. kita bukan org selangor. hahak.

Tea Dno said...

@Ezad Skytech nak kena berdiet ketat. mesti takyah belanja langsung utk makan. :D

Tea Dno said...

@Diyana Norman duit banyak kepentingannya skang ni. huhuh.

Tea Dno said...

@azam tahu takpe. dah pinjam jangan nak buat2 lupa pulak. tak elok, bukan duit kita, tak bayar, nanti jadi darah daging, susah. hish.