ORANGES

tapi aku ?

8 comments


masalah sekeliling yang aku face memang kadang-kadang memeningkan .. tak kira realiti mahupun maya ..


perempuan yang pakai baju ketat-ketat , bagi nampak sume lurah dan spare tyre lalu menjamu pandangan mata kaum lelaki kat luar sana .. tapi aku ?

tengok dua orang berbalah sesama sendiri , pelik bila takde sape pun nak leraikan masalah tu .. orang cuma tau memandang dan membelahkan diri dari situ .. tapi aku ?

jelek dengan perangai orang yang suka berbangga diri , tak bersyukur dengan apa yang dah dimiliki .. masih nak itu dan ini .. tapi aku ?

depan orang tunjuk baik , sopan santun lah konon .. belakang , amik kau .. dah macam manusia bertopengkan syaitan pun ada .. tapi aku ?

nasihat kat orang bagai nak rak , tapi diri sendiri pun belum cukup sempurna .. diri sendiri tak mengamalkan apa yang dinasihatkan pun .. tapi aku ?

bila bahagia , post di FB , "I heart U dear .." , "I tengok kambing I teringat kat U .." bila mood ber-separated konon , "U dengan katak I sama je perangai !" , "I tak penah heart heart .. boleh heart attack je !" tapi aku ?

kawan bila senang , bila susah memang cukup susah lah nak nampak batang hidung .. pegi oversea ada hal mustahak katanya .. tapi aku ?

cukup lah , aku nak korang berpikir je dengan sume benda kat atas ni .. sebagai contoh je okeh .. tapi pasti ada yang penah terjadi kan .. apa yang aku nak tekankan , sebelum bercakap , membuat sesuatu berfikir lah sewajarnya ..

jangan tau mengata orang je , tapi diri sendiri pun 2x5=10 .. maksud aku , sukar nak terima pandangan orang lain .. ye tak ? :)



notakaki:
macam biasa , ingatan untuk diri sendiri jugak ..

join CHURPCHURP cepat-cepat jom!
dah join , jom lumba dengan aku kat The Night Race ..

------SAMSUNG GALAXY SII------
------PROTON INSPIRA------
------DiGi SUPER RELOAD SOCIAL------
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

bagus tea..blog tea ni macam dah berubah je..ke perasaan bro je?

Tea said...

@Bro ahmad
berubah sket, tp still berat, kan? huwaa.

iPai said...

owh macam tuh ke ? hmm, mugkin cara tak betul ...

semua manusia tak sempurna kot .. takkan nak tunggu sempurna baru leh tegur orang .. kalau macam tuh sampai bile kita takleh tegur .. so, orang yang tegur tuh dah cukup elok dah .. kita renung2kan je ..


tea jgn terasa hati k. ni pun my personal opinion ..

maafkan org yg tea refer dalam post (kalau ada)

Bro ahmad said...

tak berat..tengok brok band apa kot..bro ok je..gi timbang blog huhuhu

Tea said...

@iPai
hehehe. xterasa lah. tea refer kt sume org termasuk diri sendiri.

btol ckp ipai tu. xkesah la ape salah pn yg kte buat, xsalah nk nasihat org lain. sbb nk bg peringatan jgn buat kesalahan yg kita dah penah buat, contohnya.

serius xterasa. entry ni pun just my personal opinion jugak. kerap berpikir2. :)

Tea said...

@Bro ahmad
tea pakai beruk celcom. tp mmg skang mcm ada problem sket. dgn modem dh ngokngek. aish. adek tea pakai beruk dia okeh je. -.-

Fadzmie Mohamad said...

Rasanya semua orang pernah rasa benda-benda kat atas tu. Tapi it depends to us how to react in respons to that. The way we react after that will show us adakah kita sudah matang atau belum. Kan? ;)

Tea said...

@Fadzmie Mohamad
yes, that's what I'm talking about. :)