ORANGES

buat simple menubar .

4 comments




hai kakak , abang , adek sekalian .

menubar dah siap !

aaa , bukan setakat menubar . dengan border , background habis dah tukar . ingatkan nak tukar shoutbox pop-up tapi ilmu belum habis belajar . so , terkial-kial sampai pening . HUHUHU .

pasal menubar tu , terkial-kial jugak nak letak ape . rase macam takde pape je nak menulis mula2 tu . tapi , bila dah start menaip . pergh , taknak benti pulak kan ? menubar aku sangatlah simple , line takde ape pun tak boleh .

sape2 boleh tolong tukar background untuk menubar tu ? by the way , aku guna paling senang dan simple . kat bahagian edit pages , sebab aku penat nak edit html . kehkehkeh .


1st step:


Dashboard --> Posting --> Edit pages


2nd step:


Klik New Page . then , korang leh tulis ape je yang korang nak .
for example: About Me .
siap di situ , hit Publish Page .


3rd step:


Bila dah kluar soalan2 , tengok ade blog bla , bla , bla .
pilih Blog Tabs ok .
then , Save and Publish .


4th step:

ok siap ! korang boleh lah view pastu boleh tambah lagi kat Edit Pages itu .
kat Page Elements --> Pages , korang boleh arrange menu yang dah dibuat tu .


by the way , button Home memang tersedia walaupun kita tak pinta . theehee ~
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

4 .16kg daun berguguran:

ninie_azriena said...

macam mana nak buat menu tab mcm tea punya yg sekarang nie ye ??
nmpk kemas dan simple..
t roger2 ninie kat chatbox ye :)

Tea said...

@ninie_azriena
oo. hehe. tea guna theme picture window. cara still sama cm kt atas ni. :)

wella lOlipop :D said...

tea..nk wat turtorial cm ne?new post..tp xley wat la..

Tea Dno said...

@wella lOlipop :D
err.cmne eh?kurg phm laa.--,