ORANGES

kenapa orang bersin tutup mata ?

2 comments


kenapa manusia bersin tutup mate . ah , senang cite kenapa orang bersin tutup mate ? cakap camtu , macam aku bukan orang lah pulak . haihh . hah , kenapa kenapa ? bukan sekali dua persoalan tu datang kat aku , tapi dah banyak kali . HUHU . ni pun baru lepas dengar nenek aku bersin . kehkeh .

but still , jawapan aku taktau (mase tu lah) . then aku suruh orang yang tanya kat aku tu bersin pegi bukak mata . hah , tau takleh kann ? haish . abah aku cakap , nanti bersin bukak mata terus terkeluar pulak tergolek-golek mata tu . ade ke camtu , ade jugak lah rasional nye kott . tapi aku gelak je lah sebab aku rase lawak time tu .

tapi kann , sebab kita bersin tutup mata tu ade sebab . eh , pelik benor ayat aku tu . waktu kita bersin , ade benda asing yang keluar dari hidung kita tu lah . benda asing tu bukan UFO okeh . so , taknak mata dapat pulak benda asing tu . lagipun , mata dan hidung sarafnye berkait rapat . jadi , berlaku refleksi waktu kita bersin . automatik lah mata pun bertindak balas . takde lah mata tercabut keluar bagai okeh , HUHU . cite dongeng je tu sume . ish3 .
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

2 .16kg daun berguguran:

izyan yasmin said...

haha . ha'ahh kann .
kalau ada org bersin bukak mata, abis terkeluar mata dy golek2 .
hee . tkot jer .

Tea said...

haha, xde2. tipu neh. kihkih.